Kezdőlap

        Rólunk

           Galéria

          Alapszabály

    Versenyinformáció


Időjárás / Dátum 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

RÓLUNK 

Az Árpád Vezér Lovas és Íjász Egyesület bemutatása

 

Az egyesület 2002-ben alakult lovas és íjász alapító tagok részvételével, összesen 46 fővel, akik azt a célt tűzték maguk elé, hogy Baján és környékén a térséghez méltó lovas és íjász életet visszaállítják, újból létrehozzák és azt fenntartják, ápolják. 

 A vezetőség célja, hogy az egyesület mind a fiatalok, mind az idősebb korosztály számára lehetőséget biztosítson a szervezett keretek között folyó szabadidős sportolásra, valamint a tehetséges fiatalok versenyeztetésére. Ezen felül fontos szerepet kap a hagyományteremtés és ~ őrzés, bemutatókon való részvétel, ezáltal a két sport széleskörű népszerűsítése, iskolák kérésére lovas és íjász programok szervezése.

 Az egyesület már a megalakulását követő 1. évben szervez versenyeket, egy országos minősítő pályaíjász, valamint egy területi fogathajtó versenyt. A további években pedig remélhetőleg a megrendezett versenyek és versenyzők száma csak növekedni fog, ezzel is öregbítve a térség hírnevét. Nem elhanyagolandó az a tény sem, hogy az egyesület már most is több versenyszerűen sportoló tagot tudhat a magáénak.

 Távolabbi tervek között szerepel olyan fiatalokkal való foglalkoztatás elindítása, akiknek anyagi lehetőségei ezt nem teszik lehetővé, ennek megvalósítása azonban egyelőre a szükséges anyagi feltételek miatt még várat magára. Mindenképpen örömünkre szolgálna, ha a fogyatékkal élők és szociálisan hátrányos helyzetű fiatalokat is bevonhatnánk az egyesület életébe.

 Mindenképpen élénk színfoltja lenne a diákok iskolai életének a vezetőség ama kezdeményezése, hogy az iskolai diáknapot, gyermeknapot az egyesület 5 és fél hektáros sporttelepén érdekes bemutatókon való részvétellel, sportolással töltsék.

 

 

Kereső


(Oldalon belül)


Reklám

 Elérhetőség

 

Lovas:Kapotsné Papp Csilla

 Telefon:06/20 373-5596

Íjász:Papp József Telefon: 06/70 551-0135

E-mail